Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 12 vuotta vanha

Ruotsi: Egyptin rantakohteisiin voi taas matkustaa

Ruotsin ulkoministeriö on lieventänyt Egyptiin kohdistuvaa matkustussuositustaan. Ruotsalaisministeriön mukaan Egyptin rantakohteisiin voi jälleen matkustaa. Suomen ulkoministeriö on varovaisempi.

Tyhjiä rantatuoleja meren rannalla.
Tyhjiä rantatuoleja meren rannalla Sharm el-Sheikhissä. Kuva: Robin Utrecht / EPA
Avaa Yle-sovelluksessa

Maanantaina täsmennetyssä matkustussuosituksessaan Ruotsin ulkoministeriö ei enää varoita matkustamasta Egyptin turistikohteisiin, jotka sijaitsevat Punaisenmeren rannalla. Aiemmin ministeriö kehotti välttämään koko Egyptiä epävakaan turvallisuustilanteen vuoksi.

- Olemme havainneet turvallisuustilanteen muuttuneen. Punaisenmeren turistikohteissa tilanne on rauhoittunut pysyvästi, sanoo Ruotsin ulkoministeriön tiedottaja Dagens Nyheter -lehden haastattelussa.

Huolimatta uudistetusta matkustusohjeesta ruotsalaiset matkanjärjestäjät eivät aio aloittaa matkoja Egyptiin. Kaikki suurimmat matkanjärjestäjät ovat peruuttaneet kevään matkat ja järjestäneet Egyptin-matkan varanneille toiset matkakohteet.

- Miljoonat egyptiäiset ovat riippuvaisia turismista tulevaisuutensa vuoksi, Ruotsin ulkoministeri Carl Bildt kommetoi päätöstä Twitterissä.

Myös Suomi uudisti matkustusohjetta

Myös Suomen ulkoministeriö on uudistanut Egyptiä koskevaa matkustussuositustaan. Suomalaisarvio on ruotsalaista varovaisempi.

Maanantaina annetun uuden ohjeen mukaan Egyptissä ei enää ole laajamittaista väkivallan uhkaa. Suomen ulkoministeriö kehottaa silti välttämään tarpeetonta matkustamista Egyptiin, koska poliittinen ja turvallisuustilanne voivat muuttua nopeastikin.

Suosittelemme sinulle