Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 15 vuotta vanha

Viro voi karkottaa mellakoijia - poliisitutkinta kesken

Virossa viime päivinä roihunneet mellakat saattavat johtaa kymmenien ihmisten karkottamiseen maasta. Kaikkiaan noin 300:a ihmistä epäillään lain rikkomisesta mellakoiden yhteydessä.

Avaa Yle-sovelluksessa

Torstai-iltana alkaneiden mellakoiden vuoksi on pidätetty noin 800 ihmistä, joista noin 40-60 on maassa määräaikaisen tai pitkäaikaisen oleskeluluvan turvin.

Tutkintavankeudessa on noin 50 ihmistä.

Kaikkiaan poliisi epäilee noin 300:a ihmistä lain rikkomisesta mellakoiden yhteydessä. Määrän uskotaan vielä voivan nousta, sillä rikostutkinta on yhä käynnissä, kertoo pääsyyttäjä Norman Aas. Hänen mukaansa tutkinnassa on noussut esiin yhteensä 29 rikosasiaa.

Norman Aasin mukaan tutkintavankeudessa olevien määrä saattaa nousta tutkinnan edistyessä. Samalla Aas kiistää jyrkästi syytökset siitä, että virolaispoliisit olisivat pahoinpidelleet mellakoissa pidätettyjä ihmisiä.

Viron maahanmuuttoviranomaisten mukaan sellaiset henkilöt on helppo karkottaa, jos heidän todetaan syyllistyneen riittävän vakavaan rikkomukseen.

Riittävän vakava rikkomus on esimerkiksi toisten ihmisten terveyttä tai turvallisuutta uhkaava teko.

Lauantai-iltaan mennessä poliisi ei ollut esittänyt yhdenkään mellakoijan karkottamista, mutta viranomaiset ovat kuitenkin varautuneet mahdollisiin karkotuksiin.

Suosittelemme