Hyppää sisältöön

Emma järjestää Claude Monet -näyttelyn

Espoon modernin taiteen museo järjestää Suomen ensimmäisen Claude Monet -näyttelyn keväällä 2008. Yksittäisiä teoksia Monet'lta on ollut Suomessa esillä aikaisemminkin, mutta ei kokonaista näyttelyä.

Impressionismin suuriin nimiin lukeutuvan Monet'n teokset tulevat Ranskasta Musée d'Orsaysta ja Musée Marmottan Monet'sta sekä muista eurooppalaisista museoista.

- Näyttelyn valmistelu on vielä sen verran kesken, että kaikista Suomeen saatavista teoksista ei ole varmaa tietoa, kertoo näyttelysihteeri Heljä Delcos Emmasta.

Hänen mukaansa luvassa on monia Monet'n keskeisiä teoksia, ainakin Nainen ja päivänvarjo (1875) ja Lummelampi (1899). Teosten määrä on vielä auki. - Monet on varmasti ollut monen suomalaisen museon suuri haave. Tätä näyttelyä on valmisteltu jo viisi vuotta, Delcos sanoo. Ranskalaisen Claude Monet'n (1840 - 1926) nousevaa aurinkoa kuvaava maalaus Impression, soleil levant (1873) antoi nimen impressionistiselle tyylisuunnalle. Monet'n maalausten lisäksi Emmassa on ensi maaliskuussa esillä suomalaista impressionistista taidetta. Näyttely esittelee Ranskassa asuneen kymmenen suomalaistaiteilijan teoksia 1800-luvun jälkipuoliskolta 1900-luvun alkuun. Nähtävillä on muun muassa Elin Danielsonin, Magnus Enckellin, Verner Thomén ja Ellen Thesleffin teoksia. Viime lokakuussa avattu Espoon modernin taiteen museo sijaitsee Tapiolassa, Weilin & Göösin entisessä painotalossa. YLE Uutiset Monet'n teoksia ranskalaisessa WebMuseumissa (siirryt toiseen palveluun)

Suosittelemme sinulle