Hyppää sisältöön

Paul Newman lopettaa näyttelemisen

Yhdysvaltalainen veteraaninäyttelijä Paul Newman lopettaa näyttelemisen. 82-vuotias Newman perustelee ratkaisuaan sillä, että työ ei enää suju entisen tasoisesti.

- Muisti alkaa pätkiä, itseluottamus on kolhuilla ja luovuus kärsii, Newman sanoo yhdysvaltalaisen ABC-yhtiön uutisten verkkosivujen haastattelussa.

Mittavan uransa aikana Newman on näytellyt muun muassa elokuvissa Kissa kuumalla katolla (1958), Butch ja Kid - auringonlaskun ratsastajat (1969), Puhallus (1973), Mr. & Mrs. Bridge (1990) ja Matkalla Perditioniin (2002). Hänet on palkittu lukuisia kertoja, muun muassa Emmy-gaalassa, Cannesin filmijuhlilla ja Golden Globe -gaalassa. Oscarin hän sai vuonna 1986 roolistaan elokuvassa Suuret setelit. Näyttelijäntöidensä lisäksi Newman on ohjannut ja tuottanut elokuvia.

Suurten maailmantähtien joukossa Newman on puhtoinen poikkeus muun muassa hyväntekeväisyyshankkeidensa ja rauhallisten elintapojensa vuoksi. Lisäksi hän on pysynyt aviossa saman naisen, Joanne Woodwardin, kanssa vuodesta 1958 lähtien.

Vastedes Newman aikoo keskittyä luomuoruuan tuotantoon, ravintolan pitämiseen ja hyväntekeväisyyteen. Hänellä on luomutuotteita valmistava yritys. Lisäksi Newman tuottaa maailmalle popcornia ja erilaisia kastikkeita.

Suosittelemme sinulle