Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 14 vuotta vanha

Ilmastonmuutos teemana YLEn kanavilla

Ilmastonmuutos on teemana YLEn kanavilla kesästä lähtien. Kokonaisuuden avasi lauantaina 7. heinäkuuta Live Earth -konserttitapahtuma, jonka YLE välittää televisio- ja radiokanavillaan heinä-elokuussa.

Avaa Yle-sovelluksessa

Live Earth pyrkii jakamaan tietoa ilmastonmuutoksesta ja kannustamaan luontoa säästävään toimintaan. Seitsemässä eri maanosassa järjestettäviin konsertteihin osallistui yli 150 artistia ja bändiä, kuten Madonna, Genesis, Black Eyed Peas, Duran Duran, Metallica, Smashing Pumpkins ja Ludacris.

YLE esittää kesän mittaan myös tapahtumaan liittyviä, tunnetuilta ohjaajilta tilattuja ympäristöaiheisia lyhytelokuvia.

Kuuma pallo tuo uusinta tutkimustietoa YLEn kanavilta on seuraavina vuosina saatavissa myös uusinta tutkimustietoa ilmastonmuutoksesta. Kuuma pallo on monimediainen hanke, jossa seurataan ilmastonmuutosta ja sen vaikutuksia luontoon Suomessa sekä muualla maailmalla. Aihetta käsitellään useissa YLEn ohjelmissa televisiossa, radiossa ja internetsivuilla. YLEn Ajankohtaisohjelmat esittelee syksyllä YLEn omat ilmastonmuutosperheet, joiden elämän muuttumista ilmastonmuutoksen vaikutuksesta seurataan tulevien vuosien aikana. Yhteistyökumppanina projektissa on Ilmatieteen laitos. YleX-radiokanava puolestaan aloittaa yhteistyössä WWF:n ja Euro RSCG:n kanssa Ilmasto on hot -kampanjan syyskuussa. Tavoitteena on hankkia toimitukselle Suomen WWF:n kehittämä Green Office -merkki ja innostaa omalla esimerkillä myös kuuntelijoita mukaan muutokseen.

Suosittelemme