Hyppää sisältöön

Poppamies auttaa brittejä elokuvanteossa

Botswanalainen poppamies on palkattu auttamaan brittejä, jotka tekevät elokuvaa skotlantilaisen Alexander McCall Smithin kirjasta Naisten etsivätoimisto nro 1, kertoo uutistoimisto AFP.

Filmin tuottaja Amy J. Moore kertoo etsineensä vuosi sitten sopivaa kuvauspaikkaa yhdessä ohjaaja Anthony Minghellan kanssa. Botswanassa he tapasivat vanhan poppamiehen, jolta he päättivät kysyä neuvoa.

Mies antoi Moorelle kourallisen luita ja kehotti esittämään kysymykset niille.

- Kysyin useita kysymyksiä, muun muassa tulisiko filmistä hyvä. Poppamiehen mukaan luut vastasivat, että matka on pitkä mutta menestyksekäs, Moore kertoo.

Minghella ja hänen työtoverinsa aloittavat filmin kuvaukset maanantaina Botswanan pääkaupungissa Gaboronessa, Okavangojoen suistoalueella ja Kalaharin erämaassa.

Maassa ei ole koskaan ennen tehty yhtä suurta filmiprojektia. Sivuosiin pääsee kaikkiaan 1 500 botswanalaista amatööriä. Pääosan esittäjä laulaja Jill Scott on kuitenkin rhythm and blues -laulaja Yhdysvalloista. Elokuvan on määrä tulla teattereihin vielä tänä vuonna. Naisten etsivätoimisto nro 1 on saanut kirjana suuren suosion ympäri maailmaa, myös Suomessa. Kirja kertoo Mma Ramotswen tutkimuksista, joissa ei jäljitä murhamiehiä eikä kansainvälisiä terroristeja, vaan ratkaistaan luottamuksellisesti arkipäivän murheita. McCall Smithin kirjoista on suomennettu Naisten etsivätoimisto nro 1:n lisäksi useita muitakin, muun muassa Kirahvin kyyneleet ja Siveysoppia kauniille tytöille. Kaikkiaan McCall Smith on kirjoittanut tai toimittanut viitisenkymmentä kirjaa.

Suosittelemme sinulle