Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 14 vuotta vanha

Kuuba nauttii SiCKO -dokumentin julkisuudesta

Kuuba on innoissaan yhdysvaltalaisohjaaja Michael Mooren tuoreesta SiCKO -dokumentista. Moore väittää dokumentissaan, että köyhä ja pieni Kuuba hoitaa kansalaistensa terveydenhuollon huomattavasti Yhdysvaltoja paremmin.

Avaa Yle-sovelluksessa

Michael Moore vie yhdysvaltalaista terveydenhuoltojärjestelmää kritisoivassa elokuvassaan kahdeksan New Yorkin 9/11-terrori-iskun avustustöissä sairastunutta amerikkalaista ilmaiseen hoitoon Kuubaan. Kymmenen päivän aikana potilaat saivat hoitoa muun muassa hengitysongelmiin, jotka johtuvat World Trade Centerin jäännöksissä pöllynneestä liasta ja tomusta.

Kuuban terveysviranomaiset kiittelevät Michael Moorea SiCKO:n Kuuballe tuomasta myönteisestä julkisuudesta. Asiantuntijoiden mukaan Kuuban sosialistisen systeemin ja sen johtajan Fidel Castron parhaita saavutuksia on kansalaisten ilmainen terveydenhuoltojärjestelmä.

Vaikka paikalliset sairaalat ovat usein huonokuntoisia ja välineistä sekä lääkkeistä on pulaa, maan terveydenhuollon tulokset ovat vertailukelpoisia rikkaiden maiden kanssa. Maailman terveysjärjestön WHO:n mukaan esimerkiksi lapsikuolleisuus ennen viidettä ikävuotta on Kuubassa seitsemän lasta 1000 kohti, kun Yhdysvalloissa vastaava luku on kahdeksan.

Reuters

Suosittelemme sinulle