Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 14 vuotta vanha

Bhutto aikoo palata pian maanpaosta Pakistaniin

Pakistanin oppositiojohtaja ja entinen pääministeri Benazir Bhutto ilmoittaa palaavansa Pakistaniin hyvin pian. Bhutto kertoi asiasta Lontoossa, jossa hän on tavannut puolueensa Pakistanin kansanpuolueen jäseniä.

Avaa Yle-sovelluksessa

Vapaaehtoisessa maanpaossa elävä Bhutto ei kuitenkaan ole vielä päässyt presidentti Pervez Musharrafin kanssa lopulliseen sopimukseen paluun ehdoista. Bhutto toivoo voivansa palata pääministeriksi.

Suosiotaan pahoin menettäneen Musharraffin odotetaan lupaavan että hän luopuu asevoimien komentajan tehtävästä ennen syksyn presidentinvaaleja.

Bhutto aikoo palata vaikka sopimusta Musharrafin kanssa ei syntyisikään. - Tunnen että aika on kypsä demokratian palauttamiselle ja minä haluan tehdä oman osani siinä, Bhutto sanoi tiedotustilaisuudessa Lontoossa. Bhutto on elänyt viime vuodet vapaaehtoisessa maanpaossa Abu Dhabissa. Myös toinen Pakistanin entinen pääministeri Nawaz Sharif on ilmoittanut palaavansa kotimaahansa tämän kuun 10. päivänä. Sharif aikoo haastaa Musharrafin presidentinvaaleissa. Reuters, BBC

Suosittelemme sinulle