Hyppää sisältöön

Europarlamentti perusti uuden elokuvapalkinnon

Euroopan parlamentti on perustanut LUX-elokuvapalkinnon Rooman sopimusten 50-vuotisjuhlan kunniaksi ja tukeakseen luovaa taidetta ja kulttuuria.

Uuden elokuvapalkinnon tarkoitus on helpottaa eurooppalaisten elokuvien levitystä EU:ssa sekä tuoda esiin keskustelu eurooppalaisista arvoista ja kulttuurien moninaisuudesta.

Palkinnolla rahoitetaan voittajaelokuvan tekstitys unionin 23 viralliselle kielelle. Alkuperäisversio tekstitetään myös kuuroille. Voittaja valitaan asiantuntijaraadin esivalitsemasta kolmesta elokuvasta, joita esitetään Euroopan parlamentissa Brysselissä lokakuussa. Ehdokkaat ovat saksalais-turkkilainen ja Fatih Akinin ohjaama Auf der anderen Seite ( Toisella puolen), romanialainen Christian Mungiun 4 luni , 3 saptamini si 2 zile (4 kuukautta, 3 viikkoa ja 2 päivää) ja portugalilais-ranskalainen Manoel di Oliveiran ohjaama Belle toujours. Euroopan parlamentin jäsenet valitsevat voittajan. Äänestysoikeus on vain niillä parlamentin jäsenillä, jotka ovat nähneet kaikki kolme elokuvaa joko parlamentin näytöksissä tai elokuvateattereissa. Eniten ääniä saanut elokuva voittaa. Parlamentin puhemies Hans-Gert Pöttering luovuttaa ensimmäisen LUX-palkinnon 24. lokakuuta parlamentin täysistunnossa Strasbourgissa. YLE Uutiset Lisätietoa elokuvapalkinnosta suomeksi (siirryt toiseen palveluun)

Suosittelemme sinulle