Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 14 vuotta vanha

Sharif yrittää uudelleen paluuta Pakistaniin

Pakistanin entinen pääministeri Nawaz Sharif yrittää palata uudelleen kotimaahansa. Korruptiosyytteiden vuoksi maanpaossa elävä Sharif yritti paluuta jo viime kuussa, mutta hänet käännytettiin jo lentokentällä.

Avaa Yle-sovelluksessa

Nawaz Sharifin puolueen edustaja sanoi tiistaina Lontoossa, että entisen pääministerin puolue kokoontuu pian Lontooseen päättämään Sharifin uuden paluuyrityksen päivämäärästä. Sharif on tällä hetkellä Saudi-Arabiassa.

Pakistanin toinen entinen pääministeri Benazir Bhutto puolestaan on neuvotellut maan presidentin Pervez Musharrafin kanssa vallanjakosopimuksen, jonka nojalla hän aikoo palata takaisin kotimaahansa torstaina. Sopimuksen mukaan Bhuttolle myönnettiin vapautus korruptiosyytteistä.

Musharraf on sopimuksesta huolimatta kehottanut Bhuttoa lykkäämään paluupäiväänsä. Pakistanin korkein oikeus voi kumota Bhutton vapauttamisen syytteistä.

Presidentti Pervez Musharraf voitti aiemmin tässä kuussa presidentinvaalit, joiden tulosta maan korkein oikeus vielä ole hyväksynyt, koska Musharraf on edelleen maansa asevoimien komentaja.

Hän on kuitenkin luvannut erota tehtävästä ennen kuin vannoo virkavalansa uudelle presidenttikaudelle ensi kuun puolivälissä.

Suosittelemme sinulle