Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 14 vuotta vanha

Pakistanin presidentti luopumassa armeijan päällikkyydestä

Pakistanin presidentti, kenraali Pervez Musharraf aikoo vannoa virkavalan seuraavalle viisivuotiskaudelleen torstaina siviilihenkilönä. Asiasta kertoi Musharrafin edustaja.

Avaa Yle-sovelluksessa

Muut maat ovat vaatineet Musharrafia luopumaan armeijan päällikkyydestä ja lopettamaan maan poikkeustilan ennen 8. tammikuuta järjestettäviä parlamenttivaaleja.

Pakistanin entinen pääministeri Nawaz Sharif sanoi maanantaina, että hänen puolueensa ei aio tehdä hallitusyhteistyötä presidentti Musharrafin kanssa. Sharif sanoi puolueensa pitävän mitä tahansa Musharrafin alaisuudessa toimivaa hallitusta laittomana ja epädemokraattisena.

Sharifin mielestä tulevat tammikuun parlamenttivaalit ovat hyväksyttävissä vain, jos Musharraf poistaa julistamansa poikkeustilan ja palauttaa perustuslain voimaan.

Kahdeksan vuotta maanpaossa ollut Sharif palasi Pakistaniin sunnuntaina. Musharraf syrjäytti Sharifin sotilasvallankaappauksessa vuonna 1999.

Sharif jätti ilmoituksen ehdokkaaksi asettumisestaan maanantaina, vaikka hän sanoikin kannattavansa ajatusta parlamenttivaalien boikotoimisesta. Sharif kertoi aikovansa ensin neuvotella muiden puolueiden kanssa mahdollisesta vaaliboikotista.

Myös toinen entinen pääministeri, Benazir Bhutto, on ilmoittautunut ehdokkaaksi, mutta saattaa vielä boikotoida vaaleja. Sharif aikoo käydä Bhutton kanssa neuvotteluja mahdollisesta yhteisestä strategiasta.

Suosittelemme sinulle