Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 15 vuotta vanha

Presidentiltä yli 5 000 kunniamerkkiä - YLE tv-uutisten johtajalle ritarimerkki

Tasavallan presidentti on myöntänyt YLEn tv-uutistoiminnan pitkäaikaiselle johtajalle Ari Järviselle Suomen Valkoisen Ruusun ritarimerkin.

Avaa Yle-sovelluksessa

Kunniamerkki myönnettiin Järviselle pitkästä ja ansiokkaasta työstä YLEssä. Järvinen jää eläkkeelle yhtiöstä helmikuussa 2008. Suomen Valkoisen Ruusun ritarimerkki myönnettiin myös YLEn tekniselle johtajalle Jorma Laiholle ja projektipäällikkö Mikko Valtasaarelle.

Järvinen on työskennellyt YLEn palveluksessa päällikkötehtävissä vuodesta 1979. Jorma Laiho tuli YLEn palvelukseen vuonna 1973. YLEn teknisenä johtajana Laiho on toiminut vuodesta 2001. Mikko Valtasaari on työskennellyt eri toimituksellisissa tehtävissä YLEssä vuodesta 1965.

Suomen Valkoisen Ruusun ansioristin saivat YLEstä toimittajat Martti Hosia, Päivi Istala ja Risto Makkonen. Uutispäälliköistä kunniamerkillä palkittiin Jorma Melleri ja Ilpo Pajunen. Tämän lisäksi ansioristin saivat ohjelmistopäällikkö Ingegerd Pesonen ja lähetystoiminnan päällikkö Olof Qvickström.

Tuhannet saavat tunnustuksen Tasavallan presidentti myöntää itsenäisyyspäivänä 5 085 kunniamerkkiä. Suomen Pankin pääjohtaja Erkki Liikanen saa Suomen Leijonan suurristin ja Jyväskylän yliopiston rehtori, ritarikuntien kansleri Aino Sallinen Suomen Valkoisen Ruusun suurristin. Suomen Valkoisen Ruusun I luokan komentajamerkkien seitsemän saajan joukossa ovat muun muassa maaherrat Eino Siuruainen ja Pirjo Ala-Kapee-Hakulinen. Taiteilijoille varattuja Suomen Leijonan Pro Finlandia -mitaleja on myönnetty tänä vuonna 11. Saajien joukossa ovat muun muassa laulaja Katri Helena Kalaoja, kirjailija Pirkko Saisio sekä näytelmäkirjailija, teatteriohjaaja Juha Siltanen. Täydellinen luettelo itsenäisyyspäivän kunniamerkkien saajista on ritarikuntien verkkosivulla. YLE Uutiset

Suosittelemme