Hyppää sisältöön

Apteekkialan työkiistaan sopu

Apteekkeja koskeva lakko on päättynyt. Suomen Farmasialiitto ja Apteekkien työnantajaliitto ovat hyväksyneet valtakunnansovittelijan sovintoesityksen.

Esityksen mukaan farmaseuttien ja proviisorien palkat nousevat 14,2 prosenttia. Tämä tarkoittaa keskimäärin 400 euron korotusta seuraavien kahden vuoden ja yhdeksän kuukauden aikana. Ilta- ja viikonlopputyölisiin tulee voimaan alan yleiskorotukset.

- Olemme neuvottelutulokseen erittäin tyytyväisiä. Palkkaratkaisu vastasi pääosin tavoitteitamme, sanoi Suomen Farmasialiiton puheenjohtaja Inka Puumalainen.

Työkiistaa soviteltiin kaksi viikkoa Farmaseuttien ja proviisoireiden lakko alkoi 19. marraskuuta. Lakon piirissä oli liki 60 prosenttia Suomen apteekeista.

Apteekit pystyttiin kuitenkin pitämään avoinna supistetuin aukioloajoin apteekkareiden ja lakon ulkopuolella olevan henkilökunnan voimin. Vain viitesenkymmentä pientä sivuapteekkia suljettiin lakon takia.

Farmaseutteja, proviisoreja ja alan opiskelijoita edustavassa Suomen Farmasialiitossa on 9 300 jäsentä. Valtaosa työskentelee yksityisissä apteekeissa.

Edellisen kerran farmaseutit ja proviisorit olivat lakossa vuonna 1983.

Suosittelemme sinulle