Hyppää sisältöön

Sää sotki meri- ja tieliikennettä

Suomenlahdella puhaltava kova tuuli on sotkenut jälleen pika-alusliikennettä Helsingin ja Tallinnan välillä. Sääolot hankaloittavat myös tieliikennettä.

Helsingin ja Tallinnan väliä liikennöivistä yhtiöistä Linda Line, Nordic Jet Line sekä SuperSeaCat ovat peruneet kaikki lauantain vuoronsa.

Ilmatieteen laitos antoi lauantai-illan sääennusteessaan kovan tuulen varoituksen Suomenlahdelle. Alueella varoitetaan 16 metriä sekunnissa puhaltavasta etelän ja lounaan välisestä tuulesta.

Vielä aamulla Suomenlahdelle annettiin myrskyvaroitus. Hankoniemen edustalla mitattiin tuolloin enimmillään 23 metriä sekunnissa etelä-lounaasta puhaltaneita myrskytuulia. Illalla kaakkoistuuli oli jo laantunut samassa paikassa 18 metriin sekunnissa, Ilmatieteen laitokselta kerrotaan.

Sääolot ovat hankaloittaneet liikennettä myös maalla. Ajokeli oli iltapäivällä huono Lapissa, Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa lumi- tai räntäsateen sekä sohjoisten teiden vuoksi. Muualla maassa vallitsi normaali talvikeli.

Tiehallinnon mukaan runsaat vesisateet eivät ole toistaiseksi aiheuttaneet merkittäviä ongelmia teillä. Tosin paikallisia ilmoituksia runsaista vesimassoista kaduilla on tullut ainakin Espoosta.

Myös tiellä 120 eli Vihdinitiellä varoitettiin iltapäivällä vedestä Vantaalla Askiston liittymän kohdalla. Paikalle asennettiin vilkkuvalot varoittamaan autoilijoita, Tiehallinnosta kerrottiin.

Suosittelemme sinulle