Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 14 vuotta vanha

Pakistanialaiset haluavat Musharrafin lähtevän

Suurin osa pakistanilaisista haluaa presidentti Pervez Musharrafin luopuvan vallastaan. Amerikkalaisen tutkimuslaitoksen International Republican Instituten tekemän kyselyn mukaan 67 prosenttia vastanneista oli sitä mieltä, että Musharrafin pitäisi erota heti, ja 70 prosenttia katsoi, että hänen hallituksensa ei ansaitsisi tulla uudelleenvalituksi.

Avaa Yle-sovelluksessa

Kaksi kolmasosaa kertoi vastustavansa Musharrafia ylipäätään ja haluavansa muutosta. Vain kolmasosa ilmaisi suoran tukensa presidentille.

Myös Yhdysvaltain tukema suunnitelma vallan jakamisesta Musharrafin ja oppositiojohtaja Benazir Bhutton sai vain vähän kannatusta. 60 prosenttia vastanneista oli sitä mieltä, että suunnitelma ei tyydytä heitä. Sen sijaan yli puolet ilmoitti haluavansa nähdä vallankahvassa oppositiorintaman, johon kuuluvat entiset pääministerit Bhutto ja Nawaz Sharif.

Kysely oli ensimmäinen, joka tehtiin poikkeustilan julistamisen jälkeen. Pakistanissa järjestetään parlamenttivaalit 8. tammikuuta. Musharraf on valittu jo uudelleen presidentiksi, mutta hän voi joutua syytteeseen poikkeustilan julistamisesta, ellei hänen puolueensa saa kahta kolmasosaa parlamenttipaikoista. Kyselyyn haastateltiin 3 520:tä pakistanilaista eri puolilla maata.

Suosittelemme sinulle