Hyppää sisältöön

Merirosvous yleistyi ja väkivaltaistui viime vuonna

Merirosvous yleistyi viime vuonna ja merirosvojen iskut muuttuivat aiempaa väkivaltaisemmaksi. Kansainvälisen merenkulkulautakunnan IMB:n raportin mukaan merirosvot tekivät vuonna 2007 kaikkiaan 263 iskua, kun edellisvuonna hyökkäyksiä oli 239. Hyökkäysten määrä kasvoi ensimmäisen kerran neljään vuoteen.

Uutistoimisto AFP:n mukaan raportissa kerrotaan myös, että merirosvot ovat aiempaa paremmin aseistautuneita eivätkä hyökkääjät kaihda väkivallan käyttöä.

Viime vuonna merirosvojen hyökkäyksissä kuoli viisi ryöstön tai kaappauksen kohteeksi joutuneen aluksen miehistön jäsentä. Kaikkiaan 292 merimiestä otettiin panttivangeiksi, 63 siepattiin ja viisi on edelleen kateissa.

Nigeria ja Somalia ongelma-alueita

Kansainvälinen merenkulkulautakunta on erityisen huolissaan tilanteesta Nigerian ja Somalian vesillä. Nigeriassa hyökkäysten määrä kasvoi edellisvuoden 12:sta 42:een ja Somaliassa 10:stä 31:een.

Sen sijaan merirosvouksen perinteisesti piinaaman Indonesian vesillä hyökkäysten määrä laski hieman. Viime vuonna hyökkäyksiä oli 43 kappaletta, mikä on seitsemän vähemmän kuin vuonna 2006.

IMB:n mukaan Indonesian viranomaiset ovat tehneet alueella hyvää työtä merirosvouksen vähentämiseksi.

Suosittelemme sinulle