Hyppää sisältöön

Pirkanmaan kirjoituskilpailu hakee jälleen uusia kirjoittajia

Maineikas Pirkanmaan kirjoituskilpailu järjestetään tänä vuonna jo 57. kerran. Kilpailuun osallistuminen alkaa olla loppusuoralla, sillä tekstit tulee lähettää palkintolautakunnalle ensi loppuun mennessä.

Kilpailussa on kaksi sarjaa, proosa ja lyriikka, joihin voi lähettää korkeintaan 10 sivua tekstiä. Kilpailu on avoin kaikille Pirkanmaalla asuville, opiskeleville ja työskenteleville kirjoittajille, jotka eivät ole julkaisseet esikoisteosta tai omakustannetta.

Vuosien kuluessa kilpailussa menestyneistä kirjoittajista on noussut esiin pysyviä nimiä kirjallisuuden kentälle, kuten Olli Jalonen, Seppo Jokinen ja Päivä Alasalmi. Työt tulee lähettää viimeistään helmikuun 29. päivänä Tampereen kaupunginkirjastoon. Palkinnot jaetaan Kirjan ja ruusun päivänä 6. toukokuuta. Palkintosumma on 4 200 euroa. Palkintolautakuntaan kuuluvat yliassistentti Mari Hatavara, professori, emeritus Aarre Heino, toimittaja Pasi Heikura ja kirjailija Kristiina Wallin. Vuonna 2007 kilpailuun osallistui kaikkiaan 352 kilpailutyötä. Proosatekstien sarjaan jätettiin 199 kilpailutyötä ja lyriikkasarjaan 153 kilpailutyötä. Kilpailu sai alkunsa vuonna 1952 kirjastoneuvos Mikko Mäkelän aloitteesta. Kilpailun syntyyn liittyi tiiviisti Lauri Viidan ja muiden aloittelevien kirjailijoiden osallistuminen ns. Mäkelän piiriin. YLE Uutiset Lisätietoa kilpailusta (siirryt toiseen palveluun)

Suosittelemme sinulle