Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 15 vuotta vanha

WinCapita-sijoitusyhteisö pysyy kadoksissa

Salaperäinen sijoitusklubi WinCapita pysyy edelleen tavoittamattomissa, vaikka joidenkin tietojen mukaan sen verkkosivujen piti avautua käyttäjille jälleen sunnuntaina. Tiettävästi tuhannet suomalaiset ovat sijoittaneet varojaan aiemmin WinClub-nimellä tunnettuun WinCapitaan.

Avaa Yle-sovelluksessa

Klubi on rekisteröity Panamaan, ja omia sijoitusvarantojaan on siinä päässyt tarkastelemaan yhden ainoan verkkosivuston - klubin oman - kautta. Yhteystietoja tai klubin avainhenkilöitä ei näillä sivuilla mainittu.

Tällä hetkellä näyttää siis siltä, että WinCapita on rahoineen ja pääomistajineen kadonnut kokonaan tietymättömiin.

Klubin idea oli tuottaa sijoittajajäsenilleen rahaa ennustamalla oikein dollarin ja euron keskinäisten kurssien muutokset. Jäsenille luvattiin jopa 400 prosentin vuosituottoja.

Asiantuntijat pitävät sijoitusyhteisöä huijauksena Yleisradion Poliisi-TV:n aikanaan haastattelemien rahoitusalan asiantuntijoiden mielestä oli selvää, ettei yksin valuuttakaupalla pystytä loihtimaan luvatun kaltaisia tuottoja. Todennäköisesti sijoituskerhossa oli ainakin piirteitä ns. ponzi- tai pyramidihuijauksista, joissa perustajat ja vanhat osuudenomistajat rikastuvat uusien jäsenten liittymismaksuilla. Keskusrikospoliisi on seurannut klubin toimintaa jo viime syksystä lähtien. KRP:n rikostarkastaja Markku Ranta-aho kertoi kuitenkin Helsingin Sanomille, ettei varsinaista esitutkintaa ole aloitettu. Syynä on se, ettei KRP ole saanut WinCapitasta vielä yhtään rikosilmoitusta tai tutkintapyyntöä. Ranta-aho myöntää kuitenkin, että kyseessä voi olla joko petos tai rahankeruurikos. Asiasta kertoi ensimmäisenä Aamulehti. YLE Uutiset

Lisätietoja klubista

Suosittelemme