Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 14 vuotta vanha

Classic Radio saattaa menettää toimilupansa

Suurimmissa kaupungeissa kuuluva Classic Radio on vaarassa menettää toimilupansa. Valtioneuvosto päätti tämänpäiväisessä istunnossaan, että radiokanavan toimilupa perutaan, jos kanavan omistaja vaihtuu.

Avaa Yle-sovelluksessa

Kanavan oli määrä siirtyä uudelle omistajalle huomenna, jos valtioneuvosto hyväksyy toimiluvan siirron. Valtioneuvoston mukaan uudella omistajalla 4Radio Oy:llä ei ole riittäviä varoja kanavan pyörittämiseen.

Aiempi omistaja Metroradio Finland on perustellut kanavasta luopumista sillä, että Classic Radion liiketoiminta on raskaasti tappiollista ja vaarantaa Metroradion muiden kanavien toiminnan. Metroradio Finland Oy on osa irlantilaista Communicorp Group Ltd -viestintäkonsernia. 4Radio Oy on kolmen yksityishenkilön omistama yritys, joka on pyörittänyt lyhytaikaisia radiokanavia Helsingin seudulla ja Turussa.

Classic Radio on mainosrahoitteinen klassisen musiikin ja kulttuurin erikoiskanava, jota voi kuunnella Suomen suurimmissa kaupungeissa ja internetissä. Classic Radio aloitti lähetyksensä Helsingissä tammikuussa 1992. Vuosina 1994 - 2004 radio toimi Classic FM -nimellä.

Suosittelemme