Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 15 vuotta vanha

Vanhanen: Vaalirahoituskohu vähentää politiikan uskottavuutta

Pääministeri Matti Vanhanen myöntää, että vaalirahoituskohu on vähentänyt politiikan uskottavuutta. Hän ei kuitenkaan usko, että kohu olisi kolhinut hänen uskottavuuttaan pääministerinä.

Avaa Yle-sovelluksessa

Perusta lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Suomeen palanneen Vanhasen mukaan luottamuksen palauttaminen on mahdollista vain, jos kansanedustajat ilmoittavat rahoittajansa heti avoimesti.

Vanhasen mielestä myös vaalirahojen antajat voisivat kertoa, keitä ovat avustaneet ja millä summalla. Lisäksi vaalirahoituslaki pitää Vanhasen mielestä uudistaa niin, että rahoitus on edelleen mahdollinen mutta lain rikkomisesta pitäisi seurata rangaistus.

Vanhanen: Kohu ei vie uskottavuuttani

Vanhanen, pitää vaalirahoituskohun seurauksia erittäin vakavina poliittiselle uskottavuulle, koska siinä on mukana niin hallituksen kuin oppositionkin kansanedustajia. Hänen mielestään on surullista, että moni kansanedustaja on pimittänyt rahoittajiaan.

Vanhanen ei kuitenkaan usko, että hänen uskottavuutensa pääministerinä kärsisi vaalirahakohusta. Hän pitää matalamielisinä väitteitä, joiden mukaan hänen mielipiteensä olisi ostettavissa.

- Tällaisia väitteitä on esitetty, mutta olen koko poliittisen urani aikana ottanut kantaa erityisesti kehyskuntien puolesta ja niin tulen tekemään jatkossakin. Enkä siinä tarvitse neuvoja, Matti Vanhanen lisäsi.

Suosittelemme