Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 15 vuotta vanha

Kiss-fanien armeijan pitkä odotus on ohitse

Amerikkalainen rockyhtye Kiss on kiivennyt uudelleen suosion huipulle. Helsingissä keskiviikkoiltanakin konsertoiva yhtye saa kiittää uudesta nousustaan uskollisia fanejaan. Kansainvälinen Kiss Army -yhteisö toimii myös Suomessa.

Avaa Yle-sovelluksessa

35 vuotta sitten perustettu Kiss on nyt ehkä suositumpi kuin koskaan. Yhtyeen Suomen konsertit myytiin loppuun muutamassa minuutissa, ja nopeusennätyksiä on rikottu muuallakin.

Innokkaimmat fanit saapuivat konserttipaikalle Helsinkiin jo aamuvarhain.

- Olen odottanut näkeväni Kissin 24 vuotta. Olin jo luopunut toivosta, että en koskaan tule näkemään niitä. Tää on niin uskomatonta, että otan siitä kaiken irti, riemuitsi helsinkiläinen Maura Haimola.

Verkkoyhteisössä saa ihailla rajattomasti Kiss on synnyttänyt ympärilleen kokonaisen faniarmeijan, joka seuraa yhtyeen liikkeitä kellon ympäri. - Muutama vuosi sitten rakennettiin meidän nettisivut. Sitä kautta tämä on räjähtänyt käsiin. On jo monta tuhatta rekisteröitynyttä käyttäjää, Suomen Kiss Armyn puheenjohtaja Matti Martikainen kertoo. Rockveteraanit jo miehen iässä Kissin amerikkalaisten perustajajäsenien Paul Stanleyn ja Gene Simmonsin tapaaminenkin järjestyy, kun pöytään lyö tarpeeksi rahaa, kertoo ihailijakerhon Martikainen. Paketin hinta on 850 euroa. Kiss on myynyt maailmanlaajuisesti arviolta 75 - 150 miljoonaa levyä. Yhtyeen keulahahmo Gene Simmons täyttää ensi vuonna 60 vuotta.

Suosittelemme