Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 14 vuotta vanha

Ruotsalaissukeltaja taistelussa jättiliskoa vastaan

Syrjäiselle saarelle ajautunut ruotsalainen sukeltajanainen kertoo joutuneensa harvinaiseen taisteluun vihaisen jättiläisliskon kanssa sukellusretken muututtua selviytymiskamppailuksi Indonesiassa.

Avaa Yle-sovelluksessa

Helena Nevalainen kertoi uutistoimisto AFP:lle, että kookas komodonvaraani yritti hänen kimppuunsa kolmesti ennen kuin hänen onnistui häätää otus sukeltajan painovyötään heiluttaen.

Ruotsalaisen Nevalaisen, kolmen britin ja yhden ranskalaisen sukeltajan painajainen Rintjan saarella alkoi torstaina tavallisesta sukellusretkestä Komodon kansallispuistoon kuuluvan Floresin saaren rantavesillä Indonesiassa. Voimakas merivirta tarttui viisikkoon, joka vietti yhdeksän tuntia vedessä ennen ajautumistaan Rintjaan.

Sukeltajien piti selviytyä vielä yli 30 tuntia liskojen asuttamalla saarella ennen kuin heidät pelastettiin. Elannokseen he söivät raakoja äyriäisiä ja ostereita.

- Olen onnellinen, että olen ylipäätään elossa, Nevalainen kertoi AFP:lle Floresissa sunnuntaina.

Myös jättiläisvaraanina tunnettu komodonvaraani on lihansyöjä ja maailman suurin lisko. Se voi kasvaa usean metrin mittaiseksi ja 130-kiloiseksi ja on vaarallinen myös ihmiselle. Komodonvaraaneja elää luonnonvaraisena enää noin 5 000 yksilöä, kaikki niistä Indonesian Komodossa ja sen lähisaarilla.

Suosittelemme sinulle