Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 14 vuotta vanha

Pakistan nimesi päälentokenttänsä Bhutton mukaan

Pakistanin pääkaupungin Islamabadin kansainvälinen lentokenttä on nimetty salamurhatun entisen pääministerin Benazir Bhutton mukaan.

Avaa Yle-sovelluksessa

Lentokentän lisäksi Pakistanin uusi hallitus nimeni Bhutton kunniaksi sairaalan, jossa hän kuoli pommi-iskussa ja ammuskelussa saamiinsa vammoihin joulukuun lopussa.

Hallitus kertoi uusista nimistä Bhutton 55. syntymäpäivän kynnyksellä. Bhutton kansanpuolueen nykyisen johtajan, Bhutton lesken Asif Ali Zardarin mielestä paras muistolahja Bhuttolle olisi kuolemanrangaistuksen poistaminen Pakistanin lainsäädännöstä.

Kansanpuolue järjestää lauantaina muistotilaisuuksia eri puolilla maata, muun muassa Bhutton kotiseudulla Nauderossa, jonne hänet on haudattu. Presidentti Pervez Musharrafin kohtalo yhä epäselvä Kansanpuolue on nykyisen hallituksen suurin puolue. Se haluaisi syrjäyttää myös presidentti Pervez Musharrafin, mutta ei ole päässyt hallituskumppaninsa muslimiliitto PML-N:n kanssa sopuun syrjäyttämisstrategiasta. Zardari toivoo Musharrafin eroavan näennäisesti itse, mutta PML-N:n johtaja Nawaz Sharif vaatii hänelle valtionpetossyytteitä ja jopa kuolemantuomiota. Hallituskumppanit neuvottelivat asiasta tuloksetta viimeksi eilen. Musharrafin kohtalo ja hänen erottamiensa tuomarien aseman palauttaminen ovat muodostuneet hauraan hallitusyhteistyön pääkysymyksiksi. Samaan aikaan ratkaisua kuitenkin odottavat myös Pakistanin taloudelliset ongelmat ja islamistien uhka. Myös Bhutton surman tutkimukset hiertävät Pakistanissa. Hallitus on pyytänyt YK:n apua syyllisten selvittämiseksi, mutta Musharrafin mielestä se on tarpeetonta. Hänen mukaansa iskun takana oli Pakistanin talibanien salaliitto. Reuters, AP

Suosittelemme sinulle