Hyppää sisältöön

Porvoon tuomiokirkko avautuu yleisölle heinäkuuksi

Porvoon remontoitu tuomiokirkko avautuu tiistaina yleisölle kuukauden ajaksi. Kirkko on avoinna 1.7. - 31.7.2008 maanantaista perjantaihin klo 10 - 14. Opastuskierroksia kirkkoon ei kuitenkaan voi varata vielä heinäkuulle.

Elokuussa kirkko jälleen suljetaan, sillä remontointi jatkuu vielä osittain muun muassa tuomiokirkon katon osalta. Kirkollinen toiminta Porvoon tuomiokirkossa alkaa marraskuun viimeisenä päivänä. Tämän jälkeen kirkossa voi viettää jumalanpalveluksia ja suorittaa kirkollisia toimituksia.

Porvoon kirkkoherran Heikki Hakamiehen mukaan kirkon avautuminen on seurakunnalle suuri ilo. Seurakunnassa odotetaan, että remontoitu kirkko herättää mielenkiintoa ja tuo vierailijoita ympäri Suomen.

Kirkon remontti on tullut maksamaan yhteensä noin kuusi miljoonaa euroa. Sen yhteydessä kirkkoon on turvallisuuden lisäämiseksi asennettu sprinkler-järjestelmä, lukittava portti sekä turvakamerat.

Porvoon tuomiokirkko vahingoittui tulipalossa toukokuussa 2006. Tulipalon sytyttänyt nuori mies on saanut teostaan vankilatuomion.

Suosittelemme sinulle