Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 15 vuotta vanha

Applen iPhone tuli myyntiin Suomessa

3G-verkossa toimiva kosketusnäytöllinen iPhone tuli myyntiin perjantaina. Helsingissä järjestettiin torstain ja perjantain välisenä yönä arpajaiset, joiden pääpalkintona oli päästä ostamaan uusi puhelinmalli normalihintaan muutamaa tuntia ennen muita.

Avaa Yle-sovelluksessa

Kytkykaupalla ostettuna älypuhelimen hinta on alimmillaan 85 euroa, mutta ostaja sitoutuu kahdeksi vuodeksi liittymäsopimukseen, jonka hinta on liittymän laajuudesta riippuen 32 - 90 euroa kuukaudessa. Kertamaksulla puhelin maksaa 429 tai 519 euroa. Suomessa iPhonea myy ainoastaan teleoperaattori Sonera.

Kännykkäuutuus hämmentää matkapuhelinalaa. Muilla valmistajilla on nyt kiire saada myyntiin kosketusnäytöllä varustettuja puhelimia. Talouden epävarmuus on kuitenkin lisääntynyt, eivätkä kalleimmat mallit käy kaupaksi entiseen tahtiin.

Muotipuhelimen maineen saanut iPhone kuuluu kalliiden puhelimien kastiin, joiden kauppa on viime aikoina alkanut olla vaikeuksissa. Talouden kasvunäkymät ovat heikentyneet, ja korkojen nousu sekä kaiken kallistuminen saa kuluttajat empimään.

Suosittelemme