Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 15 vuotta vanha

Stubb: Itämeren kaasuputki pidettävä ympäristökysymyksenä

Ulkoministeri Alexander Stubb (kok.) ei halua politisoida kysymystä Itämeren kaasuputkesta, kuten naapurimaissa Virossa ja Ruotsissa on tehty.

Avaa Yle-sovelluksessa

YLEn Aamu-tv:ssä ennen Yhdysvaltain-matkalle lähtöään vieraillut ulkoministeri on havainnut Suomessakin merkkejä kaasuputkikysymyksen politisoinnista.

- Kaasuputkea tulee katsoa ilmasto-, energia- ja ympäristökysymyksenä. Olemme ottaneet asian tyypilliseen suomalaiseen tapaan rauhallisesti ja yrittäneet edetä ympäristökysymyksen kautta. Koko hommassa on ollut yksi virhe, ja se on tiedottaminen, Stubb sanoi YLEn Aamu-tv:ssä. Venäläinen kaasujätti Gazprom on ulkoistanut kaasuputken valvonnan yksityiselle turvallisuusyritykselle. Venäjän sotilaallinen läsnäolo Itämerellä lisääntyy, mikä Stubbin mukaan muuttaa turvallisuuspoliittista tilannetta, mutta ei sen vakautta. - Skenaarioita kaasuputken ympärillä on ääretön määrä, ja siksi asia on selvitettävä perinpohjin. Jää nähtäväksi, millaisia sopimuksia tehdään ja miten kaasuputkea rakennetaan, Stubb sanoi. YLE Uutiset

Suosittelemme