Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 14 vuotta vanha

Risto Juvonen on tehnyt Helsingistä hauskemman

Helsinki hauskemmaksi -tunnustuspalkinto on myönnetty tänä vuonna konserttijärjestäjä Live Nationin promoottorille Risto Juvoselle. Palkinto luovutettiin Juvoselle Art goes Kapakka - festivaalin yhteydessä keskiviikkona.

Avaa Yle-sovelluksessa

Palkintolautakunnan perustelujen mukaan Risto Juvonen on vaikutusvaltainen musiikkibisneksen tekijä, joka on työllään edistänyt Helsingin ja koko Suomen kulttuuri- ja konserttielämää. Juvonen on pitkän uransa varrella tuonut Suomeen muun muassa Rolling Stonesin, Metallican, Michael Jacksonin, Tina Turnerin, Robbie Williamsin, Bruce Springsteenin ja Celine Dionin.

Risto Juvonen perusti vuonna 1990 Suomen suurimmaksi konserttijärjestäjäksi kasvaneen Welldone Agency & Promotionin, jonka toimitusjohtajana hän toimi vuoteen 2008. Nyt Juvonen työskentelee Live Nation Finland Oy:n pääpromoottorina. Aktiivisena nyrkkeilymiehenä Juvonen on järjestänyt myös nyrkkeilyn ammattilaisiltoja, joissa on nähty muun muassa Amin Asikainen.

Helsinki hauskemmaksi -palkinto jaetaan vuosittain henkilöille tai yhteisöille, jotka ovat riemastuttaneet ja vilkastuttaneet Helsingin kaupunki- ja kulttuurielämää. Viime vuonna tunnustuksen sai Club Unity ja sen keulahahmo DJ Orkidea. Toissa vuonna palkittiin Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskus.

Suosittelemme sinulle