Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 14 vuotta vanha

Puola voitti Eurovision tanssikisat - Suomi kymmenes

Järjestyksessään toisen Eurovision tanssikilpailun on voittanut Puolan tanssijapari. Glasgow'ssa Skotlannissa perjantai-iltana käydyssä kisassa Suomen edustajat Mikko Ahti ja Maria Lund sijoittuivat kymmenenneksi. Tanssikilpailuun osallistui tänä vuonna 14 maata.

Avaa Yle-sovelluksessa

Toiseksi kilpailussa tanssi Venäjän ja kolmanneksi Ukrainan pari. Tuomareiden äänissä Suomen pari oli kahdeksas, mutta yleisön äänestysken jälkeen pari putosi muutaman sijan.

Ahdin ja Lundin kilpailutanssi Eurotansseissa oli tango. He olivat valinneet musiikikseen Unto Monosen sävellyksen Satumaa. Viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestetyt Eurotanssit voitti Suomea edustanut pari Katja Koukkula ja Jussi Väänänen. Toinen tanssijoista jokaisessa parissa amatööri YLE kutsui Ahdin ja Lundin Suomen edustajiksi Eurotansseihin parin voitettua toukokuussa Tanssii tähtien kanssa -ohjelman kolmannen tuotantokauden. Eurovision tanssikilpailu on Euroopan yleisradioliiton EBU:n jäsenmaiden välinen vuotuinen tanssikilpailu. Kilpailun järjestelyistä vastaa Iso-Britannian yleisradioyhtiö BBC. YLE TV2 lähetti yli kaksituntisen shown suorana lähetyksenä. Eurovision tanssikilpailun sääntöihin tehtiin täksi vuodeksi muutoksia. Viime vuodesta poiketen tänä vuonna mukana ei ollut lainkaan ammattilaistanssipareja. Kukin maa lähetti kilpailuun parin, jossa toinen on amatööri. Toinen uudistus on se, että tänä vuonna kukin pari tanssi vain yhden freestyle, vakio- tai latinalaistanssin. Tanssiin oli sisällytettävä jokin kansallinen elementti. Eurotanssien voittajan valitsivat kansainvälisen tanssiurheiluliiton (IDSF) tuomareista koostuva raati sekä tv-katsojat kilpailuun osallistuvissa maissa puhelin- ja tekstiviestiäänestyksellä. YLE Uutiset YLEn Eurotanssi internetsivut Katso osia viime vuoden voittajien tanssista YLEn Elävästä arkistosta

Suosittelemme