Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 14 vuotta vanha

YLE Areenaan K-15-ohjelmia rekisteröidyille käyttäjille

Ensi maanantaista alkaen YLE Areenassa voi katsoa myös K15-ikärajalla merkityjä ohjelmia. K15-ohjelmia pääsee katsomaan Areenassa rekisteröitymällä palveluun, jos TV-lupa on maksettu. Muut ohjelmat näkyvät Areenassa kaikille käyttäjille. Ensimmäiset sarjat ovat Pako Colditzista ja BBC:n Fixer.

Avaa Yle-sovelluksessa

Valtion elokuvatarkastamo edellyttää, että lapsilta kielletyt ohjelmat esitetään suojatussa ympäristössä. Tämän vuoksi K15-ohjelmia pääsee katsomaan Areenassa rekisteröitymällä palveluun.

Rekisteröitymismahdollisuus otetaan käyttöön maanantaina 15.9. Rekisteröityä voi omilla henkilötunnuksilla, jos TV-maksu on maksettu. Ohjeet löytyvät YLE Areenan ohje-sivulta perjantaina 12.9. osoitteesta yle.fi/areena.

Palvelu tuo uuden ohjelmiston YLE Areenaan. Yleisradion mukaan yhtiö ei ole aiemmin pystynyt julkaisemaan lapsilta kiellettyjä ohjelmia, koska suojattua ympäristöä ole ole ollut tarjolla.

Syksyllä rekisteröitymistä edellyttäviä ohjelmia tulee lisää Areenaan. Ohjelmisto koostuu ennen kaikkea ulkomaisista ja kotimaisista draamoista.

K15-ikärajamerkintä tarkoittaa, että ohjelmaa ei suositella alle 15-vuotiaille. Ohjelma sisältää voimakkaita kohtauksia, jotka voivat olla haitallisia lapsille. K15-ohjelmia ei saa esittää televisiossa arkisin ennen klo 21:tä. Television ikärajamerkinnät ovat olleet käytössä vuoden 2004 kesästä asti.

Rekisteröitymispalvelu on toteutettu yhdessä Viestintäviraston kanssa.

Suosittelemme sinulle