Hyppää sisältöön

Mannerheim-elokuva lykkääntyy edelleen

Mannerheim-elokuvan aloitus siirtyy edelleen. Kuvausten piti alkaa kahden viikon päästä, mutta kameroita ei voidakaan käynnistää rahoitusongelmien vuoksi. Jotain lykkääntymisen kestosta kertoo se, että ohjaaja Renny Harlin ja nimirooliin palkattu Mikko Nousiainen alkavat tässä välissä tehdä toista elokuvaa.

Mannerheimia esittävä Mikko Nousiainen 20-vuotiaana Mannerheimina vasemmalla ja 55-vuotiaana Mannerheimina oikealla. Kuva: Solar Films

Tuottaja Markus Selinin mukaan Mannerheimin kuvaukset voivat alkaa kahdeksan viikon kuluttua siitä, kun rahoitus on järjestetty.

- Esimerkiksi elokuvan EU-tuesta päätetään vasta syksyllä. Muiden rahoittajien kanssa neuvottelut ovat edenneet suotuisasti mutta päätöksittä, Selin kertoo.

Rahoitusta odotellessa Renny Harlin ja Mikko Nousiainen ryhtyvät ensi kuussa työstämään toista projektia. Vielä nimetön elokuva kertoo Venäjän ja Georgian viimevuotisesta sodasta. Toimintadraamaa kuvataan Georgiassa.

Elokuvaa on valmisteltu Pohjois-Karjalassa jo pitkään. Elokuvaa varten on värvätty satoja avustajia ja muun muassa Kontiolahdelle on rakennettu lavasteita, kuten juoksuhautoja.

Maakunnassa oli myös valmisteilla lukuisia hankkeita elokuvaan liittyen, mutta ne on keskeytetty. Suunnitteilla oli muun muassa Mannerheim-aiheinen näyttely ja ammattikorkeakoulun hanke, jossa valmistauduttiin ottamaan oppia ja hyötyä elokuvatuotannosta.

Elokuvan tueksi ryhdyttiin keväällä myymään 50 euron ennakkolippuja ensi-iltaan.

Suosittelemme sinulle