Hyppää sisältöön

Sonata Arctica valtaa Kemin sisäsataman

Kemiläisbändi Sonatan Arctican lauantaisen ulkoilmakonsertin valmistelut ovat täydessä käynnissä Kemin sisäsatamassa.

Sonata Arctican konserttialueen valmistelutöitä.
Sonata Arctica Open Air Kemissä 8.8.2009. Alueen rakentamista. Kuva: YLE / Janne Hallikainen

Lavan ja muiden rakenteiden pystyttäminen aloitettiin jo alkuviikosta, ja nyt jäljellä on vielä esimerkiksi valo- ja äänitekniikan ohjelmointia.

Konserttiin odotetaan tulevan jopa 4000 kävijää. -Tapahtuma muuttaa rannan liikennejärjestelyjä merkittävästi, sanoo tapahtuman järjestäjä Markku Köngäs.

- Luulajantielle on päässyt vielä etelän puolelta, mutta sekin katkaistaan liikenteeltä. Kyseistä aluetta käytetään pelastautumisalueena, jos jotain sattuu.

Alue joudutaan sulkemaan myös tapahtuman lopussa järjestettävän ilotulituksen turvajärjestelyjen takia. Puistopaviljongille johtavat tiet suljetaan liikenteeltä täysin, ja alue muutetaan jalankulkualueeksi. Vain taksiliikenne sallitaan jalokivigallerian puolelle.

- Ulkoilmatapahtumiin saavutaan yleensä jalan, joten toivotaan, että ihmiset löytävät ajoneuvojen paikoitusalueet hieman etäämmältä, Köngäs muistuttaa.

Myös vesialueita suljetaan ilotulituksen takia.

Evääksi voidaan sallia vesi- tai limsapullo

Järjestäjät muistuttavat, että tapahtuma-alueelle ei saa viedä sateenvarjoja, teräaseita, videokameroita eikä omia alkoholijuomia. Porteilla on sisääntulijoiden tarkastus.

Anniskelualue on rajattu ja merenpuoleinen vyöhyke on alkoholiton alue. Mukaan sallitaan vesi- tai virvoitusjuomapullo, mutta epäilyttävissä tapauksissa kaikki mukana olevat juomat otetaan pois.

Suosittelemme sinulle