Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 14 vuotta vanha

Maailman kuuluisimmasta koalasta museoesine

Maailman kuuluisin koala päätyy näytteille Melbournen kaupunginmuseoon. Torstaina kuollut tyttökoala Sam halutaan täyttää ja asettaa yleisön nähtäväksi, sillä se muistuttaa ihmisiä Australian vuosikymmenien pahimmista tuhoista, yli 170 ihmistä vaatineista maastopaloista.

Koalan käpälää puhdistetaan.
Eläinsuojiin ympäri Australiaa tuotiin satoja maastopaloissa loukkaantuneita eläimiä. Kuvassa puhdistetaan koalan käpälää. Kuva: Reuters-TV
Avaa Yle-sovelluksessa

Neljävuotias Sam nousi kuuluisuuteen sen jälkeen, kun rakeiset kuvat janoisesta koalasta ja sitä juottavasta palomiehestä levisivät maailmalle uutiskuvina ja videoina internetissä.

Helmikuussa maastopaloja sammuttamassa ollut palomies David Tree oli pysähtynyt juottamaan koalaa ja hänen työtoverinsa Mark Pardew sattui taltioimaan tilanteen kamerakännykällään. Kuvat pantiin myyntiin melbournelaisen lehden kotisivuille ja myynnin tuotot ohjattiin paloviranomaisten työhön.

Käpälänsä pahoin palossa loukannut Sam kuljetettiin eläinhoitolaan, jossa se osoitti nopeita parantumisen merkkejä. Australian koaloita vaivaava klamydia koitui kuitenkin Samin kohtaloksi. Sam päätettiin lopettaa tällä viikolla, sillä tautia ei voitu enää parantaa.

Museossa Sam pääsee Australian kuuluisimman kilpahevosen Phar Lapin rinnalle.

Suosittelemme