Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 11 vuotta vanha

Katainen: Luvat kolmelle uudelle ydinvoimalalle

Valtionvarainministeri Jyrki Kataisen (kok.) antaisi luvan ydinvoimalan rakentamiseen kaikille kolmelle hakemuksen jättäneelle voimayhtiölle, kertoo sanomalehti Kaleva. Katainen perustelee kolmea uutta ydinvoimalaa teollisuuden kilpailukyvyn turvaamisella.

Avaa Yle-sovelluksessa

Ministeri Kataisen mukaan edullinen kotimainen sähkö on tulevaisuudessa merkittävä kilpailutekijä suomalaiselle teollisuudelle. Hän katsoo lisäydinvoiman vastaavan tarpeeseen, mutta ei ota kantaa uusien voimaloiden rakennuspaikkoihin.

- Sähkön hintaan voidaan vaikuttaa parhaiten sillä, että sitä on riittävästi tarjolla. Mitä enemmän sitä on, sen paremmin hinta pysyy maltillisena. Tämän takia ydinvoimapäätöksiä kannattaa katsoa Suomen tulevaisuuden yhtenä rakennuspuuna, Katainen sanoo sanomalehti Kalevalle.

Hän ei näe syytä minimoida Suomeen rakennettavan ydinvoiman määrää. Niukka lupapolitiikka suitsisi hänen mukaansa suotta kotimaista energiantuotantoa.

- Jos halutaan, ettei ydinvoimalla tuotettua sähköä viedä ulkomaille, tähän voidaan tehdä rajoitukset, Katainen sanoo.

Vuosi sitten hän sanoi YLE Uutisten haastattelussa haluavansa, että Suomesta tulee sähkön suhteen omavarainen ja että sitä riittäisi myös vientiin. Tuolloin hän piti välttämättömänä, että hallitus päättää ainakin kahden uuden ydinvoimalan rakentamisesta kuluvalla vaalikaudella.

Hallituksen on määrä päättää uuden ydinvoiman luvista tämän vuoden loppuun mennessä. Suomessa on tällä hetkellä neljä toimivaa ydinvoimalaa. Viides on rakenteilla Olkiluotoon, jossa rakennustyöt ovat takunneet pahasti.

Suosittelemme sinulle