Hyppää sisältöön

Koko Malediivien väestö lähdössä ilmastopakolaisiksi

Malediivien saariryhmän asukkaat etsivät kuumeisesti itselleen uutta asuinpaikkaa. Ennisteiden mukaan ilmaston lämpenemisestä johtuva merenpinnan nousu hautaa alleen koko valtion muutamassa vuosikymmenessä.

Malediivien saaret sijaitsevat Intian valtameressä. Saaret ovat keskimäärin vain puolitoista metriä merenpinnan yläpuolella.

Toistaiseksi 360 000 malediivilaiselle ei uutta kotia ole löytynyt. Maan hallitus on suunnitellut, että se ostaa maata jostain trooppisesta valtiosta. Suunnitelma kuitenkin todettiin mahdottomaksi, sillä Malediivit on pahoissa talousvaikeuksissa.

Maan presidentti ei rahanpuutteen vuoksi voi osallistua edes Kööpenhaminan ilmastokokoukseen joulukuussa. Kokouksessa etsitään ratkaisua ilmaston-ongelmaan.

Malediivit elää lähinnä kalastuksesta ja turismista. Maa ostaa päästöoikeuksia, jotta turistit voivat edelleen lentää rantaparatiisiin hyvillä mielin. Maa ottaa myös käyttöön päästötöntä energiaa.

Malediivien osuus ilmastonmuutosta aiheittavista päästöistä on kuitenkin mitätön. Malediivien hallitus vaatii länsimaita ottamaan vastuun ilmastonmuutoksesta ja malediivilaisten mahdollisesta uudelleenasuttamisesta.

Suosittelemme sinulle