Hyppää sisältöön

SDP:n Viitanen tuohtui ympäristöministerin luonnonsuojelupuheista

SDP:n varapuheenjohtaja Pia Viitanen kauhistelee ympäristöministeri Paula Lehtomäen (kesk.) suunnitelmia sallia Lapin luonnonsuojelualueille rakentaminen. Lehtomäen mukaan Lappia on jo suojeltu aivan riittävästi.

Ympäristöministeri Lehtomäki kertoi tiistaisella vierailullaan Itä-Lapissa, ettei hän vastusta Soklin kaivosradan vetämistä Natura-alueen läpi, mikäli rata rakennetaan niin, että luonto vaurioituu mahdollisimman vähän.

Lehtomäki näytti vihreää valoa myös Sallan kunnan suunnitelmalle rakentaa laskettelurinteitä Iso Sallatunturin Natura-alueelle. Ministerin mukaan näin voidaan tehdä, kunhan huomioidaan riittävästi vanhojen metsien suojeluun liittyvät arvot.

Ympäristöministerin mukaan Lappia on jo suojeltu riittävästi. Metso-ohjelman myötä huomio käännetään nyt Etelä-Suomessa oleviin suojelukohteisiin.

SDP:n varapuheenjohtaja Pia Viitanen arvioi, että Suomen luonto on nyt törmäämässä uudenlaiseen uhkatekijään - nimittäin ympäristöministeriin.

- Työllisyys ja luonto eivät ole toistensa vastakohtia, se on oivallettu jo kaikkialla muualla paitsi keskustapuolueessa, Viitanen laukoo.

Hän korostaa, että kansallispuistot ja suojelualueet ovat nyt ja tulevaisuudessa Suomen voimavara, joita voidaan hyödyntää muun muassa kasvavan luontomatkailun myötä.

- Alkuperäisen tarkoituksen mukaan niitä ei ole perustettu pelkkien maisemallisten arvojen takia, vaan suojelemaan luontoa siellä, missä siihen on erityisen suuri tarve, hän korostaa.

Myös Suomen luonnonsuojeluliitto ilmaisi tänään pettymyksensä Lehtomäkeen. Luonnonsuojeluliitto katsoo, ettei ympäristöministeriö hoida tehtäviään, mikäli se sallii rakentamisen luonnonsuojelualueille ja kansallispuistoon.

Järjestö on valmis puolustamaan suojelualueita tarvittaessa oikeustoimin.

Suosittelemme sinulle