Hyppää sisältöön

18 vuotta kidnapattuna - sieppaajan kanssa lapsia

Yhdysvalloissa 18 vuotta siepattuna ollut nainen on löydetty. Nyt 29-vuotias nainen siepattiin bussipysäkiltä vuonna 1991. Hän oli sieppaushetkellä ainoastaan 11-vuotias. Nainen on jo saanut tavata oman perheensä.

Poliisin mukaan siepattu Jaycee Lee Dugard on siihen nähden hyvässä kunnossa, että hän vietti 18 vuotta kuvassa olevan talon takapihalla, vajoissa ja teltoissa. Kuva: Monica M. Davey / EPA

Nainen saapui keskiviikkona poliisilaitokselle yhdessä keski-ikäisen pariskunnan kanssa. Aviopari on pidätetetty epäiltyinä kidnappauksesta ja seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Tutkijat epäilevät, että siepatulla naisella on kaksi lasta pariskunnan 58-vuotiaan miehen kanssa. Tytöt ovat nyt 11- ja 15-vuotiaita.

Naista on pidetty vankeusvuosien aikana teltoissa ja työkaluvajassa kaappajien talon takana. Poliisin mukaan talon takapihan taakse oli rakennettu toinen, salainen takapiha, jossa naista pidettiin.

Pariskunnan tavoitteena on ollut eristää hänet ulkomaailmalta, eikä hän ole 18 vuoden aikana käynyt kertaakaan lääkärissä. Hänen lapsensa eivät ole käyneet koulua.

Poliisin mukaan 29-vuotias nainen oli olosuhteisiin nähden hyvässä kunnossa, ja hän pääsi tapaamaan vanhempansa myöhään torstai-iltana Tytön kohtalo oli vanhemmille luonnollisesti suunnaton järkytys.

Poliisi ei ollut löytänyt jälkeäkään kadonneesta tytöstä koko 18 vuotta kestäneen sieppauksen aikana. Keskiviikkona kävi ilmi, että hän oli koko ajan ollut vain noin 160 kilometrin päässä katoamispaikastaan.

Tytön isäpuoli näki, kuinka tyttö siepattiin autoon bussipysäkiltä vuonna 1991. Hän yritti tavoittaa autoa polkupyörällä, mutta ei ehtinyt väliin. Isäpuolta itseään epäiltiin pitkään syylliseksi tytön katoamiseen

Mies oli ehdonalaisessa

Sieppauksesta epäilty mies on rekisteröity seksuaalirikollinen ja hänellä on ennestään raiskaustuomio. Häntä epäillään myös muista kidnappauksista. Mies on ehdonalaisessa vapaudessa, mikä on Yhdysvalloissa jo ehtinyt nostaa kysymyksiä ehdonalaisvalvonnan toimivuudesta.

Sieppausvyyhti alkoi purkautua, kun 58-vuotias sieppaaja yritti päästä kalifornialaisen yliopiston alueelle jakamaan uskonnollisia lehtisiä. Hänellä oli mukanaan kaksi lasta, ja hänen käytöksensä lapsia kohtaan herätti poliisin huomion.

Poliisi teki ilmoituksen miehen ehdonalaisvalvojalle, joka määräsi miehen saapumaan kuulusteluihin. Hän saapui poliisiasemalle keskiviikkona vaimonsa, siepatun naisen ja kahden lapsen kanssa. Poliisin mukaan mies myönsi kidnappauksen kuulustelun aikana.

Suosittelemme sinulle