Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 11 vuotta vanha

Radovan Karadzic pyytää oikeudenkäyntinsä lykkäämistä

Entinen Bosnian serbijohtaja Radovan Karadzic on pyytänyt oikeudenkäyntinsä lykkäämistä kymmenellä kuukaudella. Hän pyysi käsittelyn siirtämistä, jotta hänellä olisi aikaa perehtyä syyttäjän yli puolimiljoonaa liuskaa käsittävään todistusaineistoon.

Kuvakollaasi parrattomasta ja parrakkaasta Karadzicista
Sotarikoksista epäilty, pitkään etsitty serbijohtaja Radovan Karadzic jäi kiinni heinäkuussa. Hänen naamionaan oli ollut tuuhea parta. Kuva: EPA/Valerie Kuypers
Avaa Yle-sovelluksessa

Karadzic on ilmoittanut tarvitsevansa puolustuksensa valmisteluun tarkalleen 14 171 tuntia, kertoo uutistoimisto Reuters. Syyttäjän materiaaliin kuuluu 590 000 sivun lisäksi tuhansia tunteja haastattelunauhoja.

Karadzicin pyyntö tuli vain päiviä sen jälkeen, kun syyttäjä ilmoitti jättäneensä osan todistusaineistosta pois. Tuomari oli aiemmin kehottanut syyttäjää vähentämään materiaalinsa määrää ja keskittymään tärkeimpiin kohtiin.

Entistä serbijohtajaa syytetään Bosnian kansanmurhasta, muun muassa Srebrenican verilöylystä, ja häntä vastaan on Haagin tuomioistuimessa nostettu 11 syytettä. Hän jäi kiinni vuosien pakoilun jälkeen heinäkuussa 2008.

Suosittelemme sinulle