Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 11 vuotta vanha

Karaoke toimii terapiana

Lappeenrantalainen muusikko Anssi Salokannel rentoutuu karaokessa. Bändin kanssa musisointi on Salokanteleen mukaan ryppyotsaista touhua, mutta karaoke toimii terapiana. Kanssaharrastaja Emmi Ylärakkola sanoo, että karaokessa ei laulajalla ole paineita.

Emmi Ylärakkola
Kuva: Yle
Anne Laine
Avaa Yle-sovelluksessa

Lappeenrantalaisia Anssi Salokannelta ja Emmi Ylärakkolaa yhdistää rakkaus karaokeen, sekä lauluntaito. Mutta miksi lahjakkaat laulajat haluavat laulaa juuri karaokessa?

- Karaoke on turvallinen keino harjoitella lauluja ja päästä esiintymään. Karaokessa ei tarvitse panikoida suuren yleisön edessä ja yleisöllä ei ole kovin suuria odotuksia laulajaa kohtaan, perustelee Ylärakkola.

Variskin laulaa äänellään.

Anssi Salokannel

- Tämä toimii terapiana. Bändin kanssa tehdään töitä otsa kurtussa, mutta täällä voi rentoutua ja karaokea ei tarvitse ottaa vakavasti. Pointti on se, että kaikki laulaa ja variskin laulaa äänellään, kommentoi Salokannel.

Anssi Salokannel tietää, että monelle jo mikkiin tarttuminen on suuri askel.

Maailmanmestari ratkotaan Rauhassa

Lappeenrantalaiset karaokeharrastajat Emmi Ylärakkola ja Anssi Salokannel tähtäävät molemmat menestykseen karaoken MM-kilpailuissa. Salokannel on aiemmin osallistunut myös muihin laulukilpailuihin, kuten Idolsiin. Ylärakkola suosii vain karaokekilpailuja.

- Karaoke on niin rehellistä. Kilpailut ovat tavallaan turvallisia, eikä tarvitse pelätä mitään. Kisoissa huomaa kuinka pelkästään karaokelaulajatkin osaavat laulaa todella hyvin.

Salokannel saa kilpailuista harjoitusta esiintymiseensä.

- Esiintyminen on minulle ongelmakohta, kisoista saa kokemusta ja varmuutta siihen.

Karaoken MM-kilpailut järjestetään Lappeenrannan Rauhassa marraskuun lopussa.  

Suosittelemme sinulle