Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 13 vuotta vanha

Pelinumeroilla on maagisia ulottuvuuksia

Jääkiekkoilijoita sanotaan varsin taikauskoisiksi. Vaikka pelurit itse tätä vähättelevätkin, monella on tiettyjä rutiineja, jotka pitää pelipäivinä toistaa samalla kaavalla. Pelinumeroistakin toiset ovat varsin tarkkoja, niihin liittyy tunnetta.

Porilaisurheilijoista tehdyn korttipakan kortteja, joissa jääkiekkoilijoita.
Kuva: YLE / Mika Viljanen
Avaa Yle-sovelluksessa

Ässien huoltajana jo 19. kautensa aloittava Kimmo Korhonen kertoo kuulleensa, että SM-liigassakin on käyty kauppaa numeroista.

- Pelaaja on ostanut toiselta varattuna olleen pelinumeron itselleen, puhtaalla rahalla. Tämä on kuitenkin enemmän NHL:n meininkiä, Korhonen toteaa.

Moni kiekkoseura on jäädyttänyt legendojen pelinumeroita. Jäädyttämisen ja paidan kattoon nostamisen jälkeen niitä ei enää jäällä käytetä.

5 ja 27 tarkoin vartioituja

- Vaikka pelurin numeroa ei olisikaan jäädytetty, kyllä me huollossa silti tiettyjä numeroita hieman tarkemmalla silmällä varjelemme, kertoo Kimmo Korhonen.

Ässissä Pekka Rautakallion (5) tai Kari Takon (27) numeron itselleen haluavan pitää olla jo kovan luokan pelimies. Korhosen mukaan pelaajista 80:lle prosentille pelinumero ei ole niin tärkeä asia, mutta loput ovat sitäkin tarkempia.

- Jos pelaajat pelaisivat rulettia, omalle pelinumerolle panos laitettaisiin, Korhonen naurahtaa.

Jotain maagisista numeroista kertoo myös se, että Ässien joukkeesta yksi pelaaja on jopa tatuoinut selkäänsä oman pelinumeron.

- En tiedä voiko sitä paljastaa kuka tämän on tehnyt, Kimmo Korhonen aprikoi, mutta paljastaa lopulta numeron: 52.

Suosittelemme sinulle