Hyppää sisältöön

Heinolan taidemuseoissa eletään kädestä suuhun

Heinolan kaupunginmuseoissa pelätään talousvaikeuksien ajavan museotoiminnan alas. Johtaja Kari-Paavo Kokki muistuttaa, että museot toimivat nykyisellään hyvin pienillä määrärahoilla, joista on enää vaikea säästää. Ensi vuodesta odotetaan hyvin vaikeaa.

Kari-Paavo Kokki
Kaupunginmuseon johtaja työpaikkansa takapihalla. Kuva: YLE / Juha-Petri Koponen

- Me olemme eläneet hyvin säästeliäästi ja tuntuu, että jokaisesta kympistäkin pitää taistella, tuskailee Kari-Paavo Kokki. Hän toivoo, että ensi vuoden toimintamäärärahat riittävät edes muutaman näyttelyn järjestämiseen.

Markkinointi nolla

Kaupunginmuseossa tuskaillaan myös markkinoinnin takia. Rahaa ei ole Kokin mukaan käytössä lainkaan vaan mainostaminen tapahtuu hänen omien kontaktien kautta.

- Media on onneksi huomioinut meidät toistaiseksi kiitettävästi, ja sitä kautta ihmiset ovat löytäneet näyttelyihin, Kokki sanoo.

Tämän vuoden kävijämääriä hän pitää kohtalaisina, mutta myöntää, että enemmänkin yleisöä kaivattaisiin sekä kaupungin, että taidemuseoon.

Professori yllättää

Kaupunginmuseossa ollut kiinalaisen posliinin näyttely on purettu ja seuraavaksi heinolalaiset voivat tutustua mm. professori Matti Klingen vesiväritöihin.

- Harva tietää tätä taiteellista puolta professorista ja olemme onnellisia, että saamme hänen vesiväritöitään Heinolaan, Kari-Paavo Kokki toteaa.

Suosittelemme sinulle