Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 14 vuotta vanha

Musiikkiväki laulaa ilmastonmuutosta vastaan

Brittiläinen Duran Duran, saksalainen Scorpions ja yli 50 muuta rockbändiä ja -artistia on ryhtynyt ilmastonmuutoksen vastaiseen taisteluun yhteisellä levytyksellä. Beds'r Burning, joka oli australialaisen Midnight Oil -yhtyeen 1980-luvun hitti, on ladattavissa ilmaiseksi internetistä lokakuun alusta alkaen.

Avaa Yle-sovelluksessa

Rockväen yhteisponnistus on osa Global Humanitarian Forum -järjestön kampanjaa, jolla herätellään päättäjiä ottamaan vastuuta ilmastokysymyksistä. Järjestön johtaja on YK:n entinen pääsihteeri Kofi Annan.

Lauluun ryhdyttiin juuri nyt, koska hallitusten ilmastopolitiikka on erityisellä koetuksella Kööpenhaminassa joulukuussa järjestettävässä suuressa kokouksessa. Siinä pitäisi ratkaista, millaisiin päästösupistuksiin ja muihin toimiin maailman maat ovat valmiit.

Äänensä ilmaston lämpenemistä vastaan korottavat muun muassa ranskalaisen Piaf-elokuvan pääosan esittäjä Marion Cotillard ja senegalilaistähti Youssou N'dour.

Yhteiskunnallisella asialla on jälleen kerran myös irlantilainen Bob Geldorf, ja levyn yllätysnimiin kuuluu eteläafrikkalainen arkkipiispa Desmond Tutu.

Suosittelemme