Blair viittasi Cambridgen yliopistolta tilaamaansa ennusteeseen, jossa maailmantalouden kehitystä verrattiin sen perusteella, onko ilmastosopimus tehty vai ei. Tulosten mukaan sopimuksen toteutuduttua globaali talous kasvaisi vuoteen 2020 mennessä 0,8 prosenttia enemmän.
Blairin mukaan lyhyellä aikavälillä ilmastotavoitteiden mukainen toiminta on erittäin haasteellista ja kallista. Pitkällä aikavälillä rahalliset hyödyt ovat kuitenkin ilmeiset.
Entinen pääministeri toivoo, että arvovaltainen tutkimus antaisi uutta vauhtia vakavissa vaikeuksissa oleville ilmastoneuvotteluille.
"USA:n terveydenhoitouudistus kaataa ilmastosovun"
Eräät politiikan analyytikot katsovat jo, ettei Kööpenhaminassa enää joulukuussa voida saavuttaa kattavaa ilmastosopimusta. Amerikkalainen tutkimusjärjestö Council on Foreign Relations arvioi, että sopimuksen kaataa Yhdysvaltain sisäpolitiikka.
Ruotsalaisessa Dagens Nyheter -lehdessä haastateltu järjestön asiantuntija Michael Levi sanoo, että neuvotteluilta puuttuu Yhdysvaltain senaatin tuki. Senaatti ei pidä ilmastoasiaa erityisen kiireellisenä, vaan keskittyy maan terveydenhuoltouudistukseen. Niin senaatin puheenjohtaja Harry Reid, kuin maan energiaministeri Steven Chulkin ovat sanoneet, ettei Kööpenhaminassa tarvitse tehdä ratkaisevia päätöksiä.
Michael Levin mielestä ilmastoneuvottelijoiden tulisi jo alkaa pohtia "vaihtoehto B:tä" sille varalle, ettei sopimusta saada aikaan.