Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 11 vuotta vanha

Suuryritykset vaativat ilmastosopimusta

Yli 500 kansainvälistä suuryritystä on laatinut julkilausuman, jossa ne vaativat rikkaita maita tekemään pikaisia ja voimakkaita leikkauksia ilmastopäästöihinsä. Julkilausuman takana on muunmuassa kruununprinssi Charlesin ilmastoryhmä.

Walesin prinssi Charles puhuu ilmastonäkemyksistään Brysselissä helmikuussa 2008.
Kuva: EPA / OLIVIER HOSLET
Avaa Yle-sovelluksessa

Yhtiöiden mukaan YK:n ilmastoneuvottelujen epäonnistuminen vähentäisi investointeja vähäpäästöiseen teknologiaan.

- Taloudellinen kehitys on mahdollista vain vakaassa ilmastossa. Vain tarpeeksi kattava, kunnianhimoinen ja globaalilla tasolla oikeudenmukainen sopimus antaa yrityksille sen signaalin, jonka ne tarvitsevat, jotta miljardi-invetoinnit vähähiilisiin tuotteisiin, palveluihin, teknologiaan ja infrastruktuuriin käynnistyvät, yritykset painottavat.

Mukana olevat yritykset ovat liittyneet Britannian kruunuprinssi Charlesin aloitteeseen, jonka tarkoituksena on tukea hallitusten ilmastoponnisteluja ja samalla hyödyntää vähähiiliseen talouteen siirtymisen tuomat bisnesmahdollisuudet.

Walesin prinssin vuonna 2005 perustama ryhmä on nimeltään The Prince of Wales's Corporate Leaders Group on Climate Change (CLG). Sitä hallinnoi Cambridgen yliopisto. Ryhmittymään kuuluu mm. seuraavat suuryritykset: Shell, Philips, Skanska, Tesco, Vodafone, Allianz ja Deutsche Telecom.

Suosittelemme