Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 11 vuotta vanha

Voice of Finlandin Kim Koskinen käy finaaliin Europe-hitillä

Pikkupojasta asti kestänyt musiikillinen sisäinen palo ajaa Koskista eteenpäin, tuli voittoa tai ei.

Kim Koskinen hymyilee kameralle.
Kuva: Yle / Sari Toivonen
Sari Toivonen,
Sannimari Lehtilä
Avaa Yle-sovelluksessa

Turun Logomossa kisataan perjantaina Suomen ensimmäisestä Voice of Finland -tittelistä. Finaalinelikon joukossa on lohjalainen Kim Koskinen, joka on hurmannut yleisön aitoudelllaan ja laulutaidoillaan

Kim Koskinen kertoo jännittävänsä illan koitosta. Perhoset vatsassa voivat vielä lisääntyäkin ennen lavalle astumista.

- Ihmettelin aamulla, että kuka oli yön aikana käynyt laittamassa 20 000 perhosta vatsaani. Tämä on kyllä ihan normaalia, reagoin aina jännitystilanteeseen vatsallani. Toisaalta, aina pitää jännittää vähän, koska muuten ei anna kaikkeaan, Koskinen sanoo.

Ei mikään miellyttämiskilpailu

Kim Koskista on kuvailtu kisan edetessä positiivisilla adjektiiveilla kuten lutunen, uskomaton laulaja sekä rehellisen aito ihminen. Kim myöntää tunnistavansa itsensä.

- No eihän kukaan normaali ihminen tietysti ajattele itsestään tuollaisilla laatusanoilla. Mutta tuntuu kyllä kivalta, että ihmiset näkevät minussa sellaisia asioita. Asian ydin taitaa olla se, että on vain reilusti oma itsensä, eikä vedä mitään show'ta. Kyllä ihmiset tunnistavat aitouden, ja sellaiseen ihmiseen on helppo muutenkin samastua. Sellainen vetoaa itseenikin, miettii Koskinen.

Vaikka kommentit kilpailijasta ovat pelkästään positiivisia, Koskinen ei myönnä tarkoituksella miellyttävänsä ketään.

- Ei tämä ole mikään miellyttämiskilpailu, eikä sellaiseen voi edes lähteä, koska kaikkia ei pysty miellyttämään maailmassa. Tiedän, että jaan mielipiteitä persoonan, ulkonäön sekä äänen kannalta. Kaikki eivät niistä tykkää, mutta onneksi ei tarvitsekaan.

- Maailma on täynnä hyvää musiikkia ja erilaisia ihmisiä. Jos joku haluaa kunnella ääntäni, se on kivaa, sanoo Kim Koskinen.

Kilpailun lähtökohta on onneksi ääni

- Kyllä tässä on lähdetty siitä, että ääni ratkaisee. Onhan matkan varrella tullut mukaan muitakin näkökulmia, mutta kyllä äänen pitäisi olla se lopullinen asia. Kilpailijan äänestä pitäisi kuuntelijalle tulla kylmiä väreitä ja jalan pitäisi lähteä naputtamaan tahtia, painottaa Koskinen.

Lohjaalla asuva Koskinen asui pitkään Naantalissa ja Rymättylässä nuohoten asiakkaiden savupiippuja.

- Olin sillä seudulla pitkään nuohoojamestarina. Tulin tutuksi monen asiakkaan kanssa, koska olen melko suulas kaveri. Tykkäsin siitä hommasta hyvin paljon, muistelee Kim Koskinen.

Laulajan musikaalinen lahjakkuus on pysynyt piilossa pitkään.

- Olen harrastanut pienestä asti musiikkia. On käyty läpi musiikkiopistot ja eri soittimet. Harrastus pysyi kuitenkin pitkään perheen parissa. Perustin hyvin nuorena perheen ja tarvittiin luotettavia kuukausituloja, joten en uskaltanut lähteä epävarmalle musiikkialalle aiemmin. Nyt kun tuli tämä uusi ohjelmaformaatti, ajattelin, että nyt tai ei koskaan, avautuu Koskinen.

Finaalissa raikaa Final Countdown

Illan finaalissa neljä laulajaa kilpailee voitosta. Kim Koskinen ei aio muuttaa esiintymistään dramaattisesti. Finaalikappaleena kuullaan ruotsalaisen Europen takavuosien hitti The Final Countdown.

- En muuta oikeastaan yhtään mitään. Mennään ihan samalla rakenteella kuin ennenkin. Olen oma itseni ja laulan hyvän kappaleen, paljastaa Koskinen.

Perjantai-ilta ratkaisee paljon Koskisen elämässä. Hän pitää kuitenkin varmana jonkinlaista jatkoa musiikin parissa.

- Jos voitan, odotan innolla työntekoa. Tähän hommaan on lähdetty sen takia, että tulisi työtarjouksia ja keikkoja. Ja tietysti sen takia, että pääsisi tekemään sitä, mitä eniten haluaa. Jos voittoa ei heru, yritän varmasti kynsin ja hampain pysyä kiinni musiikkialalla. Minulla on ollut sisäinen palo pikkupojasta lähtien päästä tekemään hyvää musiikkia, summaa Koskinen.

Suosittelemme