Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 13 vuotta vanha

Kauppila: Vangittu vaimo edesauttoi päämieheni vangitsemista

Asianajaja Jouko Kauppila edusti kesällä 2007 teosta epäiltyä ja myöhemmin syyttömäksi todettua porilaismiestä. Kauppila uskoo, että tällä kertaa poliisin näyttö pitää.

Ulvilan surma-ase.
Ulvilan surma-ase. Kuva: Porin poliisi
Avaa Yle-sovelluksessa

Ulvilan surmasta kaksi vuotta sitten epäillyn miehen porilainen asianajaja Jouko Kauppila sanoo, että eilen vangittu uhrin vaimo edesauttoi hänen päämiehensä vangitsemista.

- Minun mielestäni nainen edesauttoi tuolloin tehtyä väärää pidätystä. Hänhän muistaakseni muun muassa tunnisti päämieheni rivistä.

Eilinen pidätysuutinen osittain yllätti Kauppilan.

- Tosin epäilin jo aiemmin, että teko liittyi nyt pidätettyyn vaimoon. Yhtenä vaihtoehtona epäilin palkkamurhaa, mutta raaka tekotapa ei puhunut sen puolesta.

- Nainen on ilmeisesti tehnyt taitavan lavastuksen, jos kerran kesti näin kauan ennen kuin poliisi pääsi asiaan kiinni.

Massatestaukset ihmetyttivät

Kauppila muistuttaa, että julkisuudessa on puhuttu pitkään siitä, että tekijän dna olisi poliisin tiedossa. Hänen mielestään tietyt seikat viittasivat kuitenkin jo aikaisemmin naisen osuuteen surmatyössä. Kauppila arvioi, että dna-näytteiden massatestaukset olivat paikallaan, koska parempia arveluja poliisilla ei ollut.

- Kun ei muuta osattu tehdä, niin ilmeisesti ajateltiin, että siihen laitetaan riittävästi rahaa ja sieltä tekijä löytyy. Kyllä niille oli peruste, koska jos mitään muita jälkiä ei ole, niin käydään koko porukka läpi. Kalliiksi se on tullut; testit ovat maksaneet varmaan satoja tuhansia euroja.

Kauppila sanoo pohtineensa kenen kolmannen henkilön dna rikospaikalta on mahdollisesti löydetty.

" Tällä kertaa poliisi on oikeassa "

Mistä kertoo se, että poliisi on päässyt mahdollisen tekijän jäljille vasta lähes kolmen vuoden kuluttua surmasta?

- Täytyy onnitella poliisia. Sitkeästi tehty homma; uskon että tällä kertaa poliisi on oikeassa.

Vielä kesällä 2007 Kauppila epäili julkisuudessa, ettei surma selviä koskaan.

- Tein johtopäätökset siitä, millä perusteella päämiestäni epäiltiin. Kyllä silloin (poliisin) täytyi olla hukassa, jos mitään muita tutkintalinjoja ei ollut.

Helsingin Sanomat kertoo tänään, että poliisin mukaan perheen lapsen kertomus surmayön tapahtumista on muuttunut tutkinnan aikana. Ilta-Sanomien mukaan vaimon soittaman hätäpuhelun nauhoite on keskeisiä todisteita.

Suosittelemme sinulle