Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 11 vuotta vanha

Piensahat pärjänneet vastatuulessa

Sahateollisuuden tuotanto-ongelmat eivät ole vaikuttaneet piensahojen toimintaan. Toisin kuin isoilla sahoilla, pienillä sahoilla on riittänyt töitä, osin jopa aiempaa enemmän.

Mies siirtää tukkia telineellä sahalla .Tervolalaiset yrittäjäveljekset Kalervo ja Hannu Vuokila ostavat sahansa takaisin Ruukki Groupilta.
Kuva: YLE
Avaa Yle-sovelluksessa

Pienillä sahoilla sahataan puuta näinä aikoina kuin viimeistä päivää. Tilanne on erikoinen, sillä rakennustoiminnan on sanottu hiipuneen ja esimerkiksi isojen sahojen tuotannon arvioidaan tänä vuonna jäävän jopa viisi miljoonaa kuutiota normaalia pienemmäksi.

Piensahojen pelastuksena ovat olleet kotimarkkinat, korjausrakentaminen ja kesämökkiläiset. Oma osansa on myös pienten sahojen kevyellä kustannusrakenteella. Piensahan henkilö

Sahayrittäjien omassa etujärjestössä markkinatilannetta pidetään poikkeuksellisen hyvänä. Sahayrittäjien toiminnanjohtaja Raimo Etelä arvioi, että pienet sahat ovat onnistuneet kasvattamaan omaa markkinaosuuttaan jopa 15:een prosenttiin isompien sahojen kustannuksella.

- Nyt näyttäisi näin, omasta näkökulmastani katsottuna, että piensahat olisivat päässeet tästä koko lamasta aika pienellä parkumisella läpi.

Etelän mukaan myös tulevaisuus näyttää sahayrittäjille lupaavalta.

Suosittelemme