Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 14 vuotta vanha

Messut ravitsee sielua ja ruumista

Ravintoa sielulle ja ruumiille on tarjolla viikonloppuna Turun Messukeskuksessa. Kahdeksattatoista kertaa järjestettäville kirjamessuille odotetaan kolmen päivän aikana viime vuoden tapaan yli 23 000 kävijää. Viidettä kertaa on messuilla tarjolla myös ruokapuolen uusia trendejä.

Turun Kirjamessujen ohjelmapäällikkö Kari J. Kettula
Kuva: YLE / Heli Venho
Avaa Yle-sovelluksessa

Turun Messukeskuksessa viikonlopun motto on ohjelmapäällikkö Kari J. Kettulan sanoin ilo,sivistys, mielikuvitus ja peruna.

- Kun meillä on kirja- ja ruokamessut samaan aikaan, niin täällä on 400 kirjailijaa,100 000 kirjaa ja sitten on myös hyvää syötävää; on perunaa, on lähiruokaa ja vielä suklaata ja hunajaa. Sitten ajateltiin, että ne yhdessä muodostavat tämmöisen suomalaisen kulttuurin pohjan, eli meidän kansa on kasvanut tavallaan kirjallisuudella ja perunalla, ja sitten se kahvi ja suklaa on ollut tässä vähän lisänä, arvelee Kettula.

Kettulan mukaan18 vuodessa Turun kirjamessuista on muodostunut laadukas ja odotettu tapahtuma, jossa on hyvä meininki ja jonne ihmiset mielellään tulevat.

Uutuuskirjojen ja kirjailijoiden ohella tänä vuonna teemoina messuilla ovat Intia, Pietari ja harrastekirjat. Uutena on mukana myös sähkökirjaseminaari. Samoin uutta on sunnuntain kuunnelmailtapäivä.

Perinteisesti Turun kirjamessut on myös lähtölaukaus joulun lahjakirjojen myynnille. Kettulan mukaan jokainen kävijä ostaa keskimäärin kuudellakymmenellä eurolla kirjoja. Joulua odottamaan hankitaan uusimmat syksyn suosikit, Reijo Mäet, Leena Lehtolaiset, Kaari Utriot, Matti Röngät ja Mauri Kunnakset.

Kirja- ja Ruokamessujen kanssa samanaikaisesti järjestetään myös Levymessut ja Keräily 2009 -tapahtuma.

Suosittelemme