Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 13 vuotta vanha

Michael Jacksonin uusi kappale vanhan kierrätystä

Michael Jacksonin uusi This Is It -kappale on osoittaunut vanhaksi sävellykseksi, jonka hän teki yhdessä laulajalegenda Paul Ankan kanssa. Uudeksi väitetty kappale julkaistiin maanantaina, mutta pian sen jälkeen fanit ja musiikkiasiantuntijat huomasivat kappaleen muistuttavan 18 vuotta vanhaa äänitettä.

Kuva Michael Jacksonin This Is It -albumin kansi.
Kuva: Sony Music Entertainment
Avaa Yle-sovelluksessa

Fanien mukaan This Is It -kappaleella on sama melodia ja miltei identtiset sanat kuin vuonna 1991 julkaistulla kappaleella, jonka esittää melko tuntematon puertoricolainen laulaja SaFire. Versio hänen I Never Heard -nimisestä kappaleestaan ilmestyi pian maanantaina YouTube-sivustolle.

Laulaja ja säveltäjä Paul Anka kertoi TMZ.com-julkkisuutissivustolle, että hän kirjoitti kappaleen Michael Jacksonin kanssa vuonna 1983. Ankan mukaan Jackson myös nauhoitti kappaleen I Never Heard -nimellä 1990-luvun alussa. Paul Anka uhkasikin haastaa Jacksonin perikunnan oikeuteen saadakseen osansa kappaleen tuotoista. Syytösten jälkeen perikunta päätti pikavauhtia antaa Ankalle 50 prosentin oikeuden tekijänoikeuskorvauksiin.

Michael Jacksonin perikunnan tiedottajan mukaan kyseinen kappale päätettiin julkaista, koska sen sanoitukset sopivat laulajan toteutumatta jääneeseen kiertueeseen. Levy-yhtiö Sony ei ole kommentoinut tapausta. This Is It -kappale kuullaan samannimisen elokuvan lopussa, joka perustuu paluukonserttien harjoituksiin. Elokuva saa ensi-iltansa lokakuun lopussa.

Suosittelemme sinulle