Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 14 vuotta vanha

Nettiyleisö koki maahanmuuttajien roolin kouluissa ongelmallisena

Opetusministeri Henna Virkkunen (kok.) pitää maahanmuuttajataustaisia oppilaita voimavarana kouluille. Hänen mielestään maahanmuuttajia ei pitäisikään nähdä ongelmana. YLE Uutiset kertoi maanantaina, että suomalaisperheet ottavat lapsensa yhä useammin pois koulusta, jossa on paljon maahanmuuttajia. Nettiyleisö pyrki käymään asiallista maahanmuuttokeskustelua, jossa tunteet löivät kuitenkin kuumina. Nettikommenteissa esitettiin huoli suomalaislasten koulutuksesta.

Avaa Yle-sovelluksessa

Nimimerkki anon toivoo maahanmuuttajakouluihin lisää opettajia ja pienempiä ryhmäkokoja.

"Suomalaista koulutustahan on ajettu alas 90-luvun lamasta lähtien: Luokkakoot liian suuria, koulurakennukset välillä pahasti rempan tarpeessa, liian vähän opettajia ja sijaisia ei palkata. Olisiko aika jo investoida vähän resursseja sinne kansakunnan tulevaisuuteen? Tuon maahanmuuttajaongelman ratkaisuhan olisi simppeli: Lisää opettajia, pienet ryhmäkoot ja täsmälliset ohjeistukset ja enemmän valtuuksia jolloin ongelmiin on helpompi puuttua."

Nimimerkki Jari sijoittaisi lapsensa maahanmuuttajakouluun.

"Minua harmittaisi, jos lapseni olisivat koulussa, jossa ei ole maahanmuuttajia. Käytännön ymmärrys vähän erinäköisistä ja hieman erilaisista taustoista lähtöisin olevista lapsista rikastaa ihmiskäsitystä. Ei sitä kirjoista samalla tavalla opi muita kulttuureja kuin lapsi, joka oppii toiselta lapselta."

Nimimerkki Irti suomalaisesta ahdasmielisyydestä muistuttaa suomalaisten olevan maahanmuuttajia.

"Hyvin sanottu rouva opetusministeri Henna Virkkunen. Me finno-ugrithan olemme täällä maahanmuuttajia. Saamelaiset ovat tämän maan alkuperäisiä asukkaita. Poikani koulukauvereita (ulkomaalaistaustaisia) käy meillä leikkimässä hänen kanssaan. Ne lapset ovat hieman erikoisemmista maista, eivät kuitenkaan erotu ulkonäöltään meikäläisistä "härmäläisistä". He ovat selvästi vilkkaanpia kuin me finno-ugrit."

Nimimerkki Taakka haluaisi perustelut voimavaratermille.

"Siis mikä voimavara? Opetusministerin olisi pitänyt avata lauseensa, mitä sillä tarkoittaa. Tuollaisia lauseita on helppo päästellä suustaan ilman perusteluja."

Nimimerkki N.N. muistaa vanhan vitsin.

"Tulee mieleen vanhan NL-vitsin loppuhuipennus:Leonid Brezhnev sanoi: Vedetään verhot junavaunun ikkunan eteen, hytkytään hiljaa paikoillamme ja uskotellaan itsellemme että juna liikkuu! Kaikki on hyvin."

Nimimerkki ilmavoimalinja arvostelee päättäjiä.

"Jotenkin tuntuu että päättäjät ovat aina jälkijunassa ja korrektiuden nimissä - itsesensuurissa kylpien - toistetaan vanhoja mantroja kuin uskontunnustusta. Huolestuttavaa ettei päättäjiltä löydy ryhtiä. Pelkkää hajanaisuutta ja ongelmien maton alle lakaisemista."

Suosittelemme