Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 11 vuotta vanha

Virkkunen: Maahanmuuttajat voimavara kouluille

Opetusministeri Henna Virkkunen (kok.) pitää maahanmuuttajataustaisia oppilaita voimavarana kouluille. Hänen mielestään maahanmuuttajia ei pitäisikään nähdä ongelmana.

Henna Virkkunen Aamu-tv:n haastattelussa.
Kuva: YLE
Avaa Yle-sovelluksessa

YLE Uutiset kertoi maanantaina, että suomalaisperheet ottavat lapsensa yhä useammin pois koulusta, jossa on paljon maahanmuuttajia. Perheet jopa muuttavat alueelta pois saadakseen lapsensa toiseen kouluun. Syynä on maahanmuuttajien suuren määrän joillekin kouluille aiheuttama huono maine.

Aamu-tv:ssä vierailleen opetusministeri Henna Virkkusen mielestä maahanmuuttajia ei kuitenkaan pitäsi nähdä ongelmana.

- Minun mielestäni on merkittävä voimavara monille kouluille, että koulussa on maahanmuuttajaoppilaita. Koska tulevaisuuden maailma on globaali, on tärkeää että ihmiset kasvavat myös monikulttuurisuuteen. Käsittääkseni useat rehtorit näkevät tämän voimavarana, Virkkunen sanoi.

Helsingin yliopiston kaupunkimaantieteen tutkija Venla Bernelius sanoi aiemmin YLE Uutisille, että Suomen koulumaailma on tällä hetkellä risteyksessä, jossa erot alkavat näkyä. On pelättävissä, että koulujen eriarvoistuminen vie pohjan suomalaisten hyviltä oppimistuloksilta.

Suosittelemme